Så här aktiverar eller inaktiverar du en bakgrundssökning

En bakgrundssökning är ett automatiskt genomsökningsläge som inte visar meddelanden. Den här genomsökningen kräver mindre datorresurser än andra typer av genomsökningar (till exempel Fullständig genomsökning). I det här läget genomsöker programmet systemminnet, systemvolymer, startsektorer och startobjekt och söker efter rootkits.

Denna funktionalitet är inte tillgänglig om Kaspersky Small Office Security har installerats på en filserver.

En bakgrundssökning startas i följande fall:

En bakgrundssökning avbryts när något av följande villkor uppfylls:

Om en bakgrundssökning inte har genomförts på över tio dagar, stoppas inte genomsökningen. När du kör en bakgrundssökning genomsöker inte programmet filer vars innehåll finns i OneDrive-molnlagring.

Så här aktiverar eller inaktiverar du en bakgrundssökning:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Säkerhet.
  3. I blocket Sökning, klicka på knappen Välj genomsökning.

Detta öppnar fönstret Sökning.

4. Klicka på ikonen Knappen Inställningar i blocket Bakgrundssökning.

Detta öppnar fönstret Inställningar för bakgrundssökning.

5. I fönstret Inställningar för bakgrundssökning anger du växlingsknappen till eller Av.